• TECHKNOW
 • TECHKNOW

  Resize
  Dock/Undock
  NEW FAQ ADDED
  X
  Naša web stranica koristi kolačiće i druge tehnologije kako bi osigurali najbolje iskustvo pretraživanja.

  Postavke kolačića možete u bilo kom trenutku promeniti.

  Saznajte više o tome kako koristimo kolačiće.

  Konfliktni minerali

  IMC International Metalworking Companies B.V., preko svojih predstavništava širom sveta („IMC Group“), bavi se proizvodnjom, razvojem, marketingom i prodajom tvrdometalnih reznih alata i drugih povezanih proizvoda.

  Tokom godina, uporedo sa povećanjem svesti i pridržavanja korporativne društvene odgovornosti, preduzeća slede visoke međunarodne standarde dobrog korporativnog upravljanja. Takvi standardi zahtevaju, između ostalog, kontrolisanje stepena u kome lanac snabdevanja može uticati na naše društvo. Očigledno, kao rezultat takvog napretka, saradnja između svih učesnika u lancu snabdevanja postala je preduslov za mnoge komercijalne interakcije u našem eko-sistemu.

  U tom kontekstu želimo da vam skrenemo pažnju na relevantne zakonske i društvene zahteve, u vezi sa nabavkom i korišćenjem određenih minerala poznatih kao „Konfliktni minerali“.

  Konkretno, uočeno je da su preduzeća koja se bave nabavkom minerala: Kolumbita-Tantalita (Koltana), Kasiterita, Zlata, Volframita ili njihovih derivata, Tantala, Kalaja i Volframa, iz Demokratske Republike Kongo (DRK) i „susednih Zemalja”, uključujući: Angolu, Burundi, Centralnoafričku Republiku, Republiku Kongo, Ruandu, Sudan, Tanzaniju, Ugandu i Zambiju, bile u opasnosti da izazovu sukobe u tim zemljama.

  Shodno tome, visoke standarde međunarodne trgovine postavili su i promovisali Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj („OECD“), Kongres Sjedinjenih Američkih Država, kao i Komisija za hartije od vrednosti i berza Sjedinjenih Američkih Država („SEC“), sa ciljem da se olakša „bez sukoba“, poštena i zdrava međunarodna trgovina u celom lancu snabdevanja.

  Kao jedan od ključnih vodećih igrača u industriji tvrdog metala, posvećeni smo da osiguramo da svi minerali koji mogu biti sadržani u nekim proizvodima IMC-a budu i biće nabavljani „bez sukoba“, uz dužno poštovanje ljudskih prava i striktnu usklađenost sa ovim visokim standardima međunarodne trgovine.

  Da bismo sledili ove značajne standarde, odlučili smo da usvojimo smernice OECD-a o dužnoj pažnji za odgovorne lance snabdevanja mineralima iz područja pogođenih sukobima i područja visokog rizika.


  Primenjujemo različita sredstva, uključujući, ali ne ograničavajući se na:
  • Iniciranje razumnih upita i pregovaranja sa našim neposrednim dobavljačima.
  • Informisanje neposrednih dobavljača o našim strogim očekivanjima da će preduzeti slične mere sa svojim dobavljačima kako bi osigurali usklađenost u celom lancu snabdevanja.
  • Uključivanje zahteva za transparentnost dobavljača u ugovorima o snabdevanju i standardne uslove grupe i uslove kupovine.
  • Objavljivanje ove politike i bitnih ažuriranja na: www.imc-companies.com


  Nadamo se da će vam gore navedene informacije biti od pomoći u vašem sopstvenom naporu i proceni konfliktnih minerala.

  Ako imate dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirate.
  © ISCAR LTD. Manufacturer of Metalworking Tools (Iscar.com) All Rights Reserved